Samen Werken met je Pup – Niveau 1

De cursus samen werken met je hond is een cursus waarbij je spelenderwijs je hond allerlei gedrag aan zult leren, maar waarbij je ook van je pup zult leren. Door te begrijpen hoe je hond leert, kun je steeds meer begrijpen waarom het soms fout gaat. Maar vooral hoe je kunt zorgen dat het goed gaat. In deze cursus gaat het er om dat je samen met enorm veel plezier de eerste stappen van een hele mooie vriendschap gaat zetten

AANDACHT SCHENKEN AAN AANDACHT

AANDACHT
De belangrijkste oefening die je krijgt aangereikt is het belonen van aandacht voor jou. Dat lijkt heel vanzelfsprekend, maar je zult merken dat juist door daar veel ‘aandacht aan te schenken’ je al een heel eindje op weg bent in het boetseren van een geweldige verstandhouding tussen jou en je nieuwe honden vriend.

TTOUCH
Bij de pupjes begin ik al te werken met TTouch oefeningen. TTouch maakt hormonen los die stress verminderen. Bovendien leer je je hond op deze manier beter kennen. TTouch heeft een effect op het totale gedrag van de hond. Je zult merken dat de hond het makkelijker zal ondergaan als hij naar een dierenarts moet om te worden onderzocht als hij al gewend is om overal te worden aangeraakt.

OPVOEDING
Als je een pup in huis hebt zal je hem toch moeten opvoeden. Daarom zullen er een aantal oefeningen aan bod komen:
ZIT
AF
TARGET
WANDELEN IN CONTACT
HIERKOMEN

ZELFBEHEERSING
Een fijne hondenvriend is een hond die zich prima kan beheersen. Ook daar wordt veel aandacht aan besteed in deze cursus:
NIET BIJTEN IN MENSEN
NIET TEGEN MENSEN OPSPRINGEN
VOER OP DE GROND LATEN LIGGEN

SOCIALISATIE
Spelenderwijs zal je hond te maken krijgen met vreemde geluiden, rare oppervlakten en ‘vreemde mensen’. Je krijgt circuits waar je hond overheen en doorheen moet lopen om te leren op jou te vertrouwen en om zelfvertrouwen te krijgen.

Wij trainen tijden deze cursus met de clicker. Je zult ervaren hoe snel je je hond daardoor kunt leren wat je graag van hem kunt zien. Het is een methode om precies helder te krijgen wat je aan het trainen bent.

Elke combinatie traint op zijn niveau, zonder druk.
Het is voornamelijk van belang dat iedereen het gevoel heeft door deze cursus nog meer te kunnen genieten van die bijzondere vriend die bij je woont.
Wij trainen bij
Ruitersport Vereniging Wilhelmina.
Goirlesedijk 7
5081 HG Hilvarenbeek

Bij goed weer trainen we buiten.
De groepen zullen nooit groter zijn dan zes combinaties.

Nota Bene: Er is altijd gelegenheid om vragen te stellen over zaken die tijdens de les niet aan de orde zijn gekomen. Wij kunnen hiervoor gebruik maken van de kantine waar de mogelijkheid is een voor een kleine vergoeding een consumptie te gebruiken.

Voor data en lestijden kijk onder het kopje AGENDA

Voor verdere informatie of vragen kunt u mij mailen of bellen:
moc.o1508197126ohay@1508197126atsoc1508197126ed_na1508197126s1508197126
ln.at1508197126soced1508197126nas@o1508197126fni1508197126
0654724741